Avem nevoie de ochelari de rezerva?

glassesExista multe situatii cand detinerea unei perechi de ochelari de rezerva este foarte importanta.

Nu este un lux ci o miscare inteligenta sa aveti o pereche de ochelari de rezerva, nu numai pentru motive estetice ci si pentru a inlocui ochelarii uitati in diferite locuri.

Pentru prezbiopi, purtatorii de lentile de contact, pentru cei care lucreaza la calculator, pentru cei care practica sporturi de exterior o a doua pereche de ochelari este cea care va va asigura o vedere perfecta.

Nu toata lumea are o preche de ochelari de rezerva, dar toti purtatorii de ochelari ar trebui sa se gandeasca sa-si procure a doua pereche de ochelari si nu doar din motive estetice.

Pentru cei cu vedere slaba a doua pereche de ochelari poate fi de mare ajutor daca nu va gasiti ochelarii, i-ati pierdut ori s-au deteriorat.

Purtatorii de lentile de contact trebuie sa aiba o pereche de ochelari care se pot dovedi utili in calatorii, in vacante dar si acasa, pentru a permite oxigenarea corneei. Lentilele de contact pot fi pierdute cu usurinta, de aceea o pereche de ochelari va poate salva.

Purtatorii de ochelari progresivi gasesc deseori ca este mai relaxant sa citeasca cu ochelarii de citit, care au un camp vizual mai mare. Acestia pot fi monofocali sau degresivi, pentru activitati la birou sau lucrul la calculator. In functie de activitatea desfasurata de fiecare, opticianul va poate recomanda varianta cea mai potrivita.

Purtatorii de ochelari  au nevoie si de ochelari de soare, care protejeaza de radiatiile UV nocive avand totodata prescriptia purtatorului. Sunt disponibile  numeroase nuante, filtre, filtru polarizant, in functie de activitatile desfasurate de purtator. O pereche de ochelari de soare trebuie sa absoarba 99% din radiatii, in timp ce filtrul polarizant blocheaza lumina reflectata pe suprafete sau pe apa.

Ochelarii pentru sportivi trebuie sa fie rezistenti la impact, usori si comfortabili. In functie de sportul practicat, pot fi realizati cu lentile curbate sau filtru polarizant. Opticianul va poate recomanda varianta optima in functie de sportul practicat.

Indiferent de situatie, o a doua pereche de ochelari va poate salva, de aceea asigurati-va ca acestia sa fie actualizati cu prescriptia recomandata de oftalmolog.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.