Copilul tau are nevoie de ochelari?

kids_eyeglassesNu este usor sa ne dam seama daca vederea copilului este deficitara, copilul nu stie nici el ca nu vede bine, de aceea atunci cand descoperim ca au nevoie de ochelari intelegem ca anumite probleme, ca dificultatile la citit, neindemanarea lor si notele mici, au un motiv.

Semne ale deficientelor vederii la copii

  1. Se loveste de obiecte. Copii cu deficiente de vedere pot fi clasificati ca neindemanatici.Daca copilul tau se loveste de muchii si obiecte de care altii nu se lovesc, ar putea fi un semn ca nu vede atat de bine cat ar trebui.
  1. Clipeste des sau strange ochii. Daca copilul se plange de migrene des, daca isi freaca ochii, isi sprijina capul in maini sau are greturi fara motiv, ar putea fi vorba de o eroare de refractie.
  1. Sta prea aproape de televizor. Majoritatea copiilor stau foarte aproape de televizor sau calculator, dar daca acesta devine un obicei, ar putea fi o problema.
  1. Dificultati la citire. Daca copilul citeste cu greutate si nu poate sa urmareasca randul cand cititi impreuna insemna ca este timpul sa-l vada un medic oftalmolog.

Problemele de vedere nediagnosticate pot cauza copiilor atat probleme sociale cat si emotionale, de aceea, daca semne ca cele descrise apar, singurul mod de a fi sigur si de a-l ajuta este sa-l programati pentru un consult la specialist. Un consult se recomanda a fi facut anual incepand cu varsta de 1 an.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.