Corectarea miopiei si incetinirea progresiei acesteia cu Lentila Menicon Z-Night

meniconZCu ajutorul Orthokeratologiei care consta in purtarea Lentilelor de Noapte Menicon Z-Night cateva ore in timpul somnului, se remodeleaza bland corneea si acest lucru face ca ziua sa ai vederea clara, fara sa fii nevoit sa mai porti ochelari sau alte lentile de contact.  Mai mult prin acest mod de tratament progresia miopiei e mult incetinita sau poate fi chiar stopata.

Geometria ei a fost special creata pentru a aplatiza centrul corneei, ducand la corectia treptata a miopiei si /sau astigmatismului, actiune reversibila la renuntarea purtarii lor.

Lentilele se poarta doar noaptea, ziua nefiind necesata purtarea nici unui mijloc de corectie.

Sunt recomandate persoanelor cu o miopie mai mica de 4 dpt, sferice si/sau astigmatism pana la 2.5 dpt care nu doresc sa poarte lentile de contact sau ochelari in timpul zilei. Purtarea lentilelor de noapte in cazul persoanelor cu miopie este singura metoda de tratatament neinvaziva care poate incetini progresia miopiei. Incetarea purtarii acestor lentile de noapte duce la revenirea completa a ochiului la faza initiala adica inainte de inceperea purtarii acestora.

Avantaje:

  • remodelarea corneeana este o solutie reversibila, spre deosebire de chirurgia refractiva (LASIK, PRK);
  • vedere exceptionala pe timpul zilei;
  • fara alergii, fara senzatii de ochi uscat;
  • oxigenare maxima a corneei noaptea datorita materialului Z de la Menicon;
  • culoare diferentiata a lentilelor pentru a distinge lentile stanga de cea dreapta.

In Romania sunt deja cateva sute de purtatori de Lentile de Noapte Z-Night, in principal copii si adolescenti care acum nu mai sufera de pe urma problemelor legate de miopie si/sau astigmatism si mai ales la care progresia miopiei a scazut dramatic dupa inceperea tratamentului.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.