Cum se aplica lentilele de contact?

aplicare_lentileCea mai mare temere a doritorilor de lentile de contact este legata de modalitatea de aplicare.

De regula, lentilele se aplica in coltul interior al ochiului. In acest timp ochiul este tinut deschis, iar privirea indreptata catre coltul exterior. Dupa ce ati aplicat lentilele, clipiti de cateva ori pana cand lentila se asaza perfect pe iris.

Nu uitati!

 • Intotdeauna spalati-va pe maini cu apa si sapun si uscati-le cu un prosop care nu lasa scame, de fiecare data inainte de a manevra lentilele de contact.
 • Spalati, clatiti si dezinfectati lentilele dupa fiecare utilizare. Respectati recomandarile si instructiunile specialistului
 • Incepeti de fiecare data, la aplicare sau scoatere, cu aceeasi lentila pentru a evita confuzia lentilei de pe ochiul drept cu cea de pe stangul.
 • Lentilele de contact trebuie puse intotdeauna la finalul machiajului. Altfel riscati sa va confruntati cu situatia in care va lacrimeaza ochii si trebuie sa scoateti lentilele pentru a le clati din cauza faptului ca produsele cosmetice au patruns in ochi.

Aplicarea lentilelor pe ochi

 1. Este indicat sa clatiti fiecare lentila cu putina solutie inainte de aplicare
 2. Puneti o lentila pe varful degetului aratator si  asigurati-va ca lentila este in pozitie corecta (marginile acesteia trebuie sa stea in sus, sa nu fie lasate).aplicare_lentile_pasul2
 3. Priviti drept inainte. Trageti in jos de marginea pleoapei inferioare cu degetul mijlociu de la aceeasi mana.
 4. Trageti in sus de pleoapa superioara cu aratatorul de la cealalta mana si priviti in sus.aplicare_lentile_pasul4
 5. Aplicati usor lentila in partea de jos, pe zona alba a ochiului.aplicare_lentile_pasul5
 6. Retrageti degetul si dati drumul pe rand pleoapelor.aplicare_lentile_pasul6
 7. Priviti in jos si inchideti apoi ochii pentru putin timp.Masati usor pleoapa. Lentila se va aseza si centra.aplicare_lentile_pasul7
 8. Repetati procedeul si pentru cealalta lentila.

Curatarea lentilelor de contact

Imediat dupa scoaterea de pe ochi cufundati-le bine in solutie, apoi luati pe rand cate o lentila, o puneti in interiorul palmei si turnati peste ea solutie de intretinere, iar cu degetul aratator o frecati bine cu miscari circulare, insa avand grija sa n-o rupeti sau s-o zgariati cu unghiile. La fel procedati si cu cealalta.

Scoaterea lentilelor de pe ochiscoatere_lentile

 1. Puteti folosi o solutie oculara lubrifianta chiar inainte de scoaterea lentilelor. Cate o picatura aplicata in fiecare ochi va va ajuta sa scoateti mai usor lentilele.
 2. Privirea in sus, trageti usor de marginea pleoapei inferioare cu mijlociu.
 3. Puneti degetul aratatorde la aceeasi mana pe marginea inferioara a lentilei si trageti lentila pe zona alba a ochiului.
 4. Apucati usor lentila intre degetul mare si aratator si scoateti-o de pe ochi.
 5. Repetati procedeul si pentru cealalta lentila.
 6. Daca marginile lentilei se lipesc, puneti lentila respectiva in palma, aplicati putina solutie si frecati usor lentila pana se desfac marginile acesteia.

Important! In cazul in care nu le purtati  des , repetati procedeul de curatare saptamanal, pentru ca orice tip de lentile de contact se uzeaza mai repede din cauza evaporarii solutiei din suport.

Lentilele de contact colorate

 • Inainte de a va aplica lentilele  trebuie sa fiti complet demachiate si va demachiati dupa ce le scoateti din ochi !
 • Aruncati solutia dupa 3 luni de la desigilare, chiar daca n-ati utilizat toata cantitatea. Pentru in aceste 3 luni isi pierde din proprietati si nu mai este la fel de eficienta.
 • Foarte important: este absolut interzis sa dormiti cu lentile in ochi. Acestelentile colorate sunt doar pentru a va imbunatati aspectul fizic, asadar folositi-le doar in scopul pentru care au fost fabricate.
 • Evitati contactul lentilelor cu apa.
 • Nu este indicat sa tineti lentilele mai mult de 8 ore in ochi.
 • Trebuie sa respectati numarul de purtari al lentilelor si sa nu-l depasiti, chiar daca sunt inca in valabilitate.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.