Cum stim ca avem nevoie de ochelari pentru calculator?

ochelari_calculator

Semnele de oboseala oculara care pot aparea in timpul lucrului la calculator sunt: durerea de cap, durere in ceafa, dureri de spate si sensibilitate la lumina.Deasemenea ochii pot fi rosii, uscati cu senzatie de usturime.

Toate acestea ca rezultat a concentrarii la calculator, posibil intr-o postura incomoda. Pe langa aceasta, alternarea distantelor aproape-departe si intermediar accentueaza disconfortul.

Cele mai afectate categorii de varste sunt acelea intre 35-45 ani, datorita diminuarii adaptabilitatii cristalinului la diferitele distante(acomodare).

Multe persoane apeleaza in aceste cazuri la ochelari de citit aproape, dar disconfortul in timpul lucrului pe computer creste din cauza neadaptarii distantei de lucru cu dioptria ochelarilor.

Este important ca ochelarii de lucru la calculator sa se adaptaze distantelor la care lucrati: monitor, tastatura, birou. Acestea variaza de la persoana la persoana.

Variante de ochelari pentru calculator

Ochelarii de citit aproape sunt proiectati pentru distante mici si dioptria este prea mare pentru a vedea clar monitorul computerului.Daca reduceti distanta dintre monitor si ochi, adoptati o postura inconfortabila, care va da dureri de spate si ceafa.

Ochelarii multifocali se pot purta toata ziua si asigura vedere clara atat la aproape cat si la distanta. Acestia insa va ajuta cand lucrati la birou intr-o mica masura, deoarece folosirea zonei intermediare a ochelarilor poate fi incomoda, fiind necesare miscari stanga-dreapta ale ochilor dar si inclinarea capului pe spate.

Ochelarii office sunt proiectati special pentru lucrul la calculator, asigurand vedere clara la aproape si intermediar. Totodata pot fi individualizati pentru a corespunde nevoilor personale ale fiecaruia.

La Carl Zeiss exista posibilitatea alegerii intre variantele urmatoare:

Camera, pentru cei care lucreaza la distante de 4m, cu publicul, aproape si l computer.

Carte, pentru cei care lucreaza la distanta maxima de 1m, computer si aproape.

Aproape, pentru cei care lucreaza la 2m, computer si aproape.

Individual este ochelarul personalizat conform cerintelor purtatorului la distante intre 1m si 4m.

Cand cumparati ochelari pentru calculator, trebuie sa stabiliti exact ce sarcini veti indeplini cu ei si la ce distanta veti lucra.

Avantaje

  • vedere clara, acuitate vizuala excelenta, camp vizual largla aproape si semidistanta
  • pozitie naturala a gatului si capului
Bookmark the permalink.

Comments are closed.