De ce aveti nevoie de ochelari de soare polarizanti Xperio UV?

Pe langa protejarea ochilor de radiatiile UV, lentilele polarizante protejeaza ochii de razele care sunt reflectate de pe suprafete orizontale cum ar fi apa, uscatul, asfaltul, parbrizul sau plafonul unei masini, care se reflectă şi vibrează orizontal, creând o strălucire supărătoare, numită lumină polarizată. Acesta este  o sursa de disconfort la nivelul ochilor, ce poate produce orbire temporara.

Modle 2 - Logo Essilor Xperio vec

Lentilele Xperio conţin un filtru special, fabricat din molecule dicroice, care blochează lumina polarizată orizontal, eliminând complet strălucirea supărătoare şi periculoasă.

Alte avantaje ale lentilelor polarizante sunt:imbunatatirea confortului vizual, imbunatatirea contrastului si claritatii imaginii si reducerea oboselii oculare datorita imbunatatirii perceptiei culorilor.

 

Avantajele Xperio:
Lentilele polarizante Xperio oferă mult mai mult decât protecţie împotriva soarelui şi diminuarea strălucirii. Cu aceste lentile, purtătorii de ochelari vor putea vedea viaţa mai frumoasă şi mai în siguranţă, pentru că Xperio asigură:

  • Reducerea luminii orbitoare
  • Protecţie 100% UVA/UVB
  • Percepţia naturală a culorilor
  • Claritatea fără egal a vederii
  • Reducerea strălucirii

 

 

Lentilele polarizante sunt folosite mai ales in situatii ce necesita un timp de reactie mic, ca si condusul, navigatul sau pescuitul. Abilitatea de a vedea clar in aceste situatii pot salva viata dumneavoastra sau a altora.

Un studiu recent arata ca reactia soferilor se imbunatateste cu 1/3 secunda daca poarta lentile Xperio UV polarizante, permitand oprirea autovehiculului cu 77 m mai devreme la 80 km/h, in comparatie cu ochelarii de soare obisnuiti.

Cei care s-au operat recent la ochi pot beneficia de avantajele ochelarilor polarizanti care ofera protectie suplimentara fata de lumina puternica si stralucire. Totusi, trebuie respectata pentru acesta recomandarea medicului.

 

Atunci cand alegeti ochelarii de soare trebuie sa cautati lentile care:

  • blocheaza 99% din razele UV, deoarece expunerea la radiatiile UV duce la afectiuni oculare; radiatia UVB este considerata mai daunatoare pentru ochi si piele decat radiatia UVA. Lentilele Xperio UV ofera protectie pe ambele parti ale lentilei si un factor de protectie solara SPF 50+.
  • rezista la zgariere si impact. Lentilele polarizante ofera o protectie suplimentara pentru tipuri variate de lumina,indiferent ca este  puternica sau redusa, daca conduceti pe un drum cu reflexii sau participati la sporturi acvatice sau de iarna.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.