DuraVision Blue Protect de la Carl Zeiss – solutia optima pentru activitati de interior

Blue ProtectDuraVision BlueProtect de la Carl Zeiss este un tratament dezvoltat pentru persoanele care petrec mult timp in interior si sunt expusi la lumina albastru-violet emisa de iluminatul  LED, televizor, calculator si tablete.

ZEISS DuraVision BlueProtect reflecta partial lumina albastru-violet  emisa de aceste surse, filtrand astfel lumina daunatoare ochilor.El reduce transmisia in spectrul380–455 nm, permitand transmisia de peste 460 nm.

Lumina albastru-violet este pretutindeni, dar intensitatea sa variaza..Un monitor de calculator clasic LCD produce o stralucire de 250 cd/m², cerul senin la amiaza este de 32 ori mai stralucitor.

Lumina directa a soarelui poate fi de mii de ori mai stralucitoare.

Filtrarea luminii albastru-violet la 440 nm sau mai putin ar trebui sa aiba o influenta mica asupra ritmului nostru circadian(ritmul alternantei zi/noapte a organismului) oferind o protectie benefica fata de toxicitate foto.

Cele doua “fete” ale luminii albastru-violet:

1) Regleaza ritmul biologic circadian
Exista dovezi care arata ca lumina albastru cu spectrul intre 400 si 520 nm si cu un maxim 460 nm,este deosebit de importanta pentru reglarea melatoninei din corpul uman,proces care influenteaza ritmul biologic cicardian si starea generala de bine.

2) Creste riscul de degenerescenta maculara
Pe de alta parte ,exista dovezi care demonstreaza ca expunerea pe termen lung la lumina albastru-violet cu lungime de unda sub 460nm, cu un maxim la 440 nm ,contribue la deteriorarea foto-chimica a retinei, crescand riscul de degenerescenta maculara (fenomen cunoscut sub numele “lumina albastra periculoasa”).

Cerintele de filtrare a luminii albastru-violet
Expunerea la lumina daunatoare albastru-violet , variaza mult in interior(incapere) si in exterior (aer-liber). Este deosebit de important sa existe o filtrare adecvata a luminii albastru-violet in concordanta cu intesitatea ei.

Filtrul Dura vision Blue Protect asigura si o vedere mai clara, deoarece lumina albastra irita si oboseste ochii.

Zeiss va pune la dispozitie un portofoliu complet de lentile care indeplinesc diferite cerinte de filtrare a luminii albastru-violet, pentru activitati in desfasurare in interior si in exterior. Skylet (polarizate) si PhotoFusion (heliomate) de la Zeiss sunt lentile colorate, respectiv fotosensibile care filtreaza diferite intensitati ale luminii albastru-violet si in plus ofera protectie UV 100%
Acum portofoliul este completat de Zeiss DuraVision BlueProtect, un nou tratament pentru lentile,care filtreaza partial lumina albastru-violet si care este ideal pentru activitatile desfasurate in interior.Este disponibil atat pe lentile incolore cat si pe variantele cu PhotoFusion sau Transitions, la orice indici de refractie.

Si, ca si toate tratamentele Zeiss Premium, DuraVision BlueProtect furnizeaza aceeasi rezistenta la zgariere, claritate  si intretinere usoara.

zeiss-duravision-light

Bookmark the permalink.

Comments are closed.