Ochelarii noi si perioada de adaptare

adaptarea_ochelariIndiferent ca este vorba de miopie, hipermetropie sau prezbiopie, acum exista lentile pentru orice problema de vedere aveti. Insa, daca ochelarii nu va ajuta sa vedeti clar imediat dupa ce i-ati achizitionat, exista anumite motive pentru aceasta.

  1. Perioada de acomodare

Cand achizitionati o pereche  de ochelari pentru prima oara trebuie sa va obisnuiti cu ei.Unele persoane au nevoie de cateva zile pentru a se acomoda cu ei, in timp ce altii au nevoie de pana la doua saptamani. Este absolut normal sa vedeti rama cand va puneti ochelarii prima data, iar adaptarea la conditiile vizuale imbunatatite este normal sa dureze.

Daca vi se modifica prescriptia de ochelari, sau doar schimbati rama  ochelarilor poate aparea aceesi problema. De aceea este important sa continuati sa purtati ochelarii pentru ca ochii sa se obisnuiasca cu ei.

  1. Varsta pacientului

Intre 40 si 49 ani vederea incepe sa se deterioreze si apare necesitatea purtarii ochelarilor.Daca amanati momentul purtarii ochelarilor, centrul vizual din creier se va adapta la noile conditii, cand veti purta ochelarii,  mai greu, dar in final veti putea beneficia de o vedere clara. Se recomanda sa va verificati vederea la maxim 2 ani de zile.

  1. Ochelarii progresivi

Ochelarii progresivi asigura o vedere clara la toate distantele, iar zonele pentru diferitele distante de vedere alterneaza.Perioada de acomodare poate dura intre cateva zile si o luna de zile. In aceasta perioda purtati ochelarii permanent. Pentru persoanele mai in varsta acomodarea este mai dificila, deoarece diferenta dintre dioptria de distanta si cea de aproape este mai mare.

Pentru inceput este necesar sa purtati ochelarii stand pe scaun, apoi ii puteti purta in miscare in casa, dupa care  incercati sa urcati cu ei pe scari, sa conduceti  sau sa faceti sport.

  1. Stresul

Si vederea poate suferi din cauza stresului, cu cat mai stresat sunteti, cu atat mai dificil va fi sa vedeti clar. De aceea e important sa va faceti examenul ocular cand sunteti relaxat.

  1. Bolile cronice

Daca vederea are fluctuatii si, ocazional vedeti neclar cu ochelarii cei noi, este posibil ca aceasta sa se intample daca suferiti de diabet sau hipertensiune.Ambele boli au un impact mare asupra acuitatii vizuale a unei persoane, iar fluctuatiile apar in urma variatiei nivelului glucozei in sange sau a tensiunii. Multe persoane nu stiu ca sufera de aceste boli, de aceea ar fi bine ca in aceste conditii sa va verificati starea de sanatate.

  1. Medicatia

Unele medicamente afecteaza vederea, de aceea intrebati-va medicul care sunt acestea.

  1. Opticianul va va verifica ochelarul din punct de vedere al dioptriei, al distantei interpupilare, al reglarii ramei:ramele care aluneca pe nas sau nu stau drept pot influenta corectia si performanta vizuala.Lentilele pot fi inspectate de catre producator, iar in cazul prezentei unor defecte de fabricatie, ca deteriorari ale stratului antireflex, zgarieturi, bule sau striuri in materialul lentilei se va inlocui lentila.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.